Для київського Будинку природи вдалося придбати генератор, який забезпечить світлом та киснем риб та тропічні водні рослини у періоди тривалих відключень світла. Генератору вдалося придбати завдяки підтримці жителів столиці, пише "Вечірній Київ".

"На гроші, які ви для нас зібрали, ми змогли замовити не лише генератор, а ще придбати необхідний кабель, автомати перемикання, реле, силові роз'єми та каністри. Це просто справжнє диво", – розповіли у Будинку природи.

Зазначається, що тривалі відключення світла ставили під загрозу життя мешканців Будинку природи — риб та водних рослин. У колекції Будинку природи представлено понад 60 видів риб та 120 видів живих водних рослин, а також рептилії. Акваріумна зала Будинку природи вважається найбільшим центром тропічних прісноводних в Україні. Біологи створювали експозицію 25 років.

Як вдячність усім, хто робив пожертвування та поширював інформацію про збір коштів на генератор, у Будинку природи 21 січня влаштують особливу екскурсію для всіх бажаючих.