Столичні оперативники затримали зловмисниць, які обікрали пенсіонерів на підставі роздачі гуманітарної допомоги. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Києва.

До столичної поліції звернулася киянка, яка розповіла, що у квартирі на вулиці Петра Запорожця її обікрали дві незнайомі жінки.

На місці правоохоронці з'ясували, що 73-річна пенсіонерка пустила у квартиру двох незнайомок на підставі отримання гуманітарної допомоги. Жінки віддали киянці пакет із продуктами, а потім повідомили, що їй також надано матеріальну допомогу у розмірі 600 гривень. Але через те, що у них нібито залишилася лише купюра номіналом 1 000 гривень, потрібно, щоб жінка дала 400 гривень здавання.

Пенсіонерка пішла за гаманцем та принесла необхідну суму. У цей момент одна з жінок попросилася в туалет, а інша попросила господарку квартири написати розписку про отримання допомоги. Поки пенсіонерка відволіклася на розписку, одна з жінок вкрала з її гаманця 13 000 гривень та забрала ще й принесені гроші.

Під час перевірки правоохоронці з'ясували, що одна із фігуранток причетна до аналогічного злочину у Солом'янському районі столиці: тут у 86-річної киянки вкрали 1 400 доларів та 40 000 гривень.

Зловмисниць затримали. Ними виявилися 27-річна мешканка Одеської області та 15-річна уродженка Харківської області. Також поліцейські затримали третю подільницю – 20-річну мешканку Харківської області.

В орендованій на викрадені гроші квартирі правоохоронці виявили у зловмисниць майже 50 тисяч гривень.

За крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, фігуранткам загрожує до 8 років ув'язнення.