У зв'язку з дефіцитом солі через призупинення підприємства "Артемсоль", яке опинилося на лінії фронту, київські комунальники шукають інших постачальників. Про це повідомили у КК "Київавтодор".

На підприємстві зазначили, що підприємство "Артемсоль" у Донецькій області призупинило свою роботу через повномасштабну війну, і не може постачати технічну сіль.

"Тому комунальна корпорація шукає інших постачальників солі, зокрема з європейських країн. Але вартість цього реагенту у 5-6 разів вища, ніж у ДП "Артемсоль", – розповіли КК "Київавтодор".

У комунальній корпорації додали, що через ситуацію, що склалася з постачанням солі, збільшено закупівлю піску. Цього сезону шляховики змушені будуть частіше використовувати піщано-соляну суміш для обробки доріг та тротуарів. Вже заготовлено близько 55 тисяч тонн піску.

Крім того, комунальники використовуватимуть соляний розчин. Наразі розглядають можливість закупівлі та інших протиожеледних реагентів, у тому числі рідкого природного бішофіту.

У КК "Київавтодор" також повідомили, що починаючи з 15 жовтня розпочинається цілодобове чергування шляховиків із залученням 60 одиниць техніки. Також у разі надзвичайних погодних ситуацій може бути залучено близько 120 одиниць техніки сторонніх компаній.

Загалом у Києві в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду КК "Київавтодор" підготувала 433 одиниці техніки із 537 запланованих. Зараз спецмашини проходять повний техогляд та ремонт.