Правоохоронці затримали двох осіб, які під погрозою зброї скоїли розбійний напад на подружжя. Чоловіки увірвались до будинку киян, зв’язали їх та погрожуючи зброєю вимагали віддати всі заощадження та цінні речі. Про це 22 серпня повідомили в поліції Києва.

У червні 2022 року на спецлінію 102 від киянина надійшло повідомлення про те, що до його будинку, розташованого на столичній Оболоні, увірвались п’ятеро невідомих чоловіків та забрали в них гроші й цінні речі. Начальник поліції Києва Іван Вигівський розповів, що поліцейські встановили й затримали групу осіб за розбійний напад.

“Одразу до відпрацювання були залучені оперативники карного розшуку, які з червня місяця встановлювали осіб фігурантів та у подальшому проводили заходи із документування їх протиправної діяльності. За злагодженої роботи поліцейських главку та Оболонського управління поліції ми затримали двох нападників. Стало відомо, що зловмисники проникли до оселі через вікно другого поверху. Господарям оселі, погрожуючи зброєю, порушники зв’язали руки та ноги, після чого вимагали віддати гроші та цінні речі. Аби зберегти своє життя та здоров’я, потерпілі змушені були повідомити місце зберігання своїх заощаджень. Далі нападники, відібравши гроші у сумі близько 1,3 мільйона гривень та золоті прикраси, втекли з місця”, - повідомив Іван Виговський.

Зловмисники встигли витратити на власні потреби значну суму грошей. У тому числі один із фігурантів купив дружині автомобіль, який слідчі вилучили як речовий доказ.  

Правоохоронці провели обшуки за місцями їх проживання, звідки вилучили речові докази - речі та гроші потерпілих, а також одяг та взуття, у якому правопорушники були у день скоєння злочину. Окрім цього, в помешканнях фігурантів поліцейські виявили гранати, зброю і патрони до неї. Всі вилучені речові докази працівники поліції направили на проведення експертного дослідження.

Поліцейські затримали двох уродженців Чернігівської області 1995 і 1998 років народження. Вони перебувають у ізоляторі тимчасового тримання. Підозрюваним загрожує позбавлення волі від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна. Також тривають оперативно-розшукові заходи для затримання інших учасників кримінального правопорушення.