У холодну пору року основне завдання для кожної людини — зберегти тепло, тому зимове взуття повинне бути не лише стильним, а й теплим. Виберете чоботи на підборах або віддасте перевагу черевикам на низькій підошві - вони обов'язково повинні гріти ноги. Натуральні та стійкі моделі взуття для зимового сезону представлені в каталозі магазину Сезон, головне визначитися у вигляді натурального матеріалу. Про ціну товару, що сподобався, можна не турбуватися, адже на додачу до доступної вартості актуальний кешбек на другу покупку і можлива безкоштовна доставка. Сплатити свою покупку завжди можна безготівковим способом або оформивши післяплату.

Критерії правильного вибору зимового взуття

З огляду на специфіку зимового сезону до вибору взуття варто підходити з урахуванням певних характеристик. Насамперед до уваги беруть:

  1. Матеріал виготовлення верхньої частини чобіт й черевиків. Бажано, щоб це були лише натуральні матеріали, що не сприяли утворенню «парникового ефекту». У пріоритеті завжди шкіра, нубук та замша, які забезпечують хорошу циркуляцію повітря та не дозволяють ногам сильно потіти.
  2. Вид утеплювача. Внутрішній шар черевиків і чобітків для зими може бути представлений у вигляді натурального хутра або високотехнологічного матеріалу, іноді розміщеного тільки в області стопи (вище зазвичай знаходиться шкіряна підкладка). Такі комбіновані варіанти відмінно підходять для європейських зим, але в суворіших кліматичних умовах краще віддати перевагу моделям з густим хутром по всій внутрішній поверхні черевика.
  3. Підошва. Щоб ногам взимку було тепло, товщина цієї частини взуття повинна становити 7-10 мм, а як матеріал для її виготовлення використовують термоелопласт, поліуретан і ПВХ. Щоб виріб не ковзав, поверхня підошви має бути гнучкою та помірно рифленою.
  4. Наявність та розміри каблука. Для комфортного переміщення засніженими та слизькими дорогами, висота цієї частини чобіт не повинна перевищувати 6 см. Крім того, він повинен бути досить широким і стійким.
  5. Розмір. Враховуючи необхідність використання шкарпеток, бажано вибирати моделі трохи більше за ті, які ви зазвичай носите в іншу пору року. Так пальці ніг не замерзатимуть.

По можливості бажано вирушати на примірку черевиків до вечора, коли ноги ще не набрякли за день. Також простежте, щоб носок та задник взуття були досить жорсткими.

Найкращі моделі на всі випадки життя

Кожна пара взуття унікальна по-своєму, але є низка загальних характеристик, властивих універсальним моделям. Для зимового сезону це:

  • стійкість на слизькій поверхні;
  • збереження тепла всередині черевика як у мороз, так і при підвищенні температури;
  • естетичний зовнішній вигляд (зимові низькі черевики на шнурках або чоботи середньої висоти на невеликій танкетці завжди виглядають витончено та привабливо на нозі).

Цим особливостям можуть відповідати зручні тимберленди, так і невисокі чоботи, кросівки і навіть ботильйони, які ніколи не втрачають своєї актуальності і їх можна носити навіть у поєднанні з сукнями.

Яке взуття не рекомендується носити взимку?

Взуття взуття різне, тому, щоб забезпечити своїм ногам максимальний комфорт у холодну пору року, важливо знати і про критерії вибору невідповідних варіантів черевиків. Насамперед варто уникати:

  • низькоякісних замінників замші та нубуку, які пропускатимуть вологу;
  • виробів на тонкій підошві;
  • взуття на високих і тонких підборах, які не забезпечать належну стійкість (нехай навіть вони ідеально підходять до сукні та спідниці);
  • лакованих черевиків, які часто розтріскуються на морозі.

Окремої уваги потребує внутрішній утеплювач. Синтетичні хутра набагато гірше гріють ноги, ніж натуральні вовняні аналоги, не кажучи вже про швидке зношування.

Незважаючи на наявність величезної кількості універсальних варіантів взуття для зимового сезону, корисно придбати одразу кілька різних моделей черевиків. Теплі уггі на хутрі із замші, стильні тимберленди або інші варіанти черевиків - кожен із варіантів може стати чудовим прикладом теплого взуття на всі випадки життя.