Чоловік розповсюджував на території столиці агітаційні листівки із забороненою антиукраїнською символікою. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Києва.

Поліцейські встановили, що зловмисник – 38-річний киянин – був учасником проросійської групи в одній із заборонених в Україні соціальних мереж.

"Під керівництвом організатора цієї групи, який зараз перебуває на тимчасово окупованій території Криму, чоловік надрукував агітаційні листівки із пропагандою комуністичної ідеології та забороненою антиукраїнською символікою. Надалі порушник розклеював їх у громадських місцях та звітував замовнику фото- та відеозйомкою через месенджер", - розповіли в поліції.

Фігуранта затримали, коли він розповсюджував листівки на території Деснянського району. При собі, а також під час обшуку будинку у затриманого правоохоронці знайшли близько 80 листівок із антиукраїнською агітацією, мобільний телефон та банківську картку, на яку він отримував оплату за свою "роботу".

Слідчі Солом'янського управління поліції за погодженням із Солом'янською окружною прокуратурою повідомили чоловіка про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України – виготовлення, розповсюдження комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією або без майна.