Правоохоронці викрили групу шахраїв, які продавали неіснуючі дрова. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Київської області.

Зловмисники розміщували у соціальних мережах та на сайтах оголошення з продажу дров, а отримавши гроші, більше не виходили на зв'язок. На рахунку шахраїв – понад 80 злочинних епізодів.

"На одне з таких оголошень натрапив мешканець Івано-Франківської області. Чоловік переказав на банківський рахунок шахраїв 12 тисяч гривень, але товар не отримав. І таких постраждалих уже кілька десятків", – розповів голова ГУ Нацполіції Київської області Андрій Небітов.

Організатором злочинної групи виявився 29-річний мешканець Вишневого. З'ясувалося, що аферу з продажу деревини він реалізовував разом із чотирма спільниками.

Під час санкціонованих обшуків у фігурантів вилучили мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та інші речові докази, що доводять причетність до шахрайства.

Слідчі щодо процесуального керівництва прокуратури повідомили двох членів угруповання про підозру за фактом шахрайства (ч.2 с.190 КК України). Зловмисникам загрожує до трьох років позбавлення волі.

У поліції також закликали людей, які стали жертвами аферистів, звертатися до правоохоронців.