Смачний чай здатний розташувати та надати затишку. Приємний ритуал чаювання збирає компанії. Ми всі готові чекати, поки закипить вода і настоїться заварка. Справжній ароматний чай можна приготувати тільки в чайнику для заварювання або френч-пресі, купленному на сайті https://ars.ua/posud/stolovij-posud/kavniki-ta-chajniki-dlja-zavarki/ компанії «Арс». Тоді чайний лист розкривається повною мірою і віддає воді свої унікальні властивості.

Як правильно вибрати чайник для заварювання

Правильний заварник має такі характеристики:

  1. Об'єм чайника розраховується на одне чаювання. Будь ви одні або у великій компанії. Чай потрібно пити відразу після заварювання. Якщо заварка тримається понад три години, починають вироблятися токсичні речовини.
  2. Щільні стінки, що витримують температуру. Круглі широкі форми. Чайному листу потрібне місце, щоб розкритися.
  3. Носиць захищений дрібними отворами або всередині є ситечко-контейнер, щоб не пропускати чаїнки в чашку.
  4. Носик не проливає краплі після того, як налили заварку. Зручна ручка з розширенням у верхній частині.
  5. Чайник для заварювання краще підбирати під свій улюблений вид чаю. Він може бути виготовлений з термостійкого скла, нержавіючої сталі, порцеляни, кераміки, чавуну або глини.

З яких матеріалів виготовляють чайники для заварювання

Матеріал, з якого виготовлено такий чайник також має практичне значення. Чайники в пропозиції компанії АРС бувають такі:

  1. Порцеляновий. Порцелянові чайнички вперше з'явилися на батьківщині чаю – у Китаї. Вони є універсальними, підходять для будь-якого виду чаю. Добре зберігають тепло 15-20 хвилин. Смак виходить насиченим та ароматним.
  2. Керамічний емальований. Схожі на фарфорові, але значно дешевші. Матеріал не настільки екологічний як справжня порцеляна. Чайник повинен бути без сколів та пошкоджень, інакше можуть проникнути токсичні речовини.
  3. Глиняний. Глина збагачує напій киснем та дозволяє чаю зберегти свої корисні властивості, смак та аромат. Пористий матеріал вбирає запах, тому такий чайничок рекомендується відвести під один сорт чаю. Не підходить для чорного чаю.
  4. Скляний. Такий вироб не відрізняється високою термостійкістю чи збереженням аромату. Але заварювання у прозорому чайнику додає вражень і дозволяє насолоджуватися процесом заварювання візуально.
  5. Чавунний. Головна перевага - термостійкість. Найкращий варіант для трав'яних зборів. Трави, сухофрукти, квіти та ягоди настоюються довго, і в інших чайниках настій не встигає дійти до готовності. При виборі зверніть увагу, щоб у комплекті було ситечко або докупіть його окремо.
  6. Френч-прес. Підходить для швидкого заварювання. Поршень-ситечко фільтрує і не пропускає чаїнки, коливальні рухи дозволяють додати міцності напою. Однак, скляна колба недовго зберігає температуру.

Тепер ви знаєте про види чайників для заварювання і чим керуватися при виборі на сайті компанії АРС чайнику для заварювання:

  • чаю;
  • кави;
  • трав’яних напоїв.

Залежно від індивідуальних переваг у дизайні та зручності ви зможете знайти для себе чайник для заварювання на сторінці цього інтернет-магазину посуду.