Любителі солодощів повинні знати, що високий рівень цукру в крові може мати негативний вплив на здоров’я, бо це може призвести до ожиріння, діабет або високого тиску. Тому бажано їсти натуральні солодощі, виготовлені без додавання підсолоджувачів. Крім того, є багато інших продуктів, які є природно смачними, вони також можуть замінити шкідливу їжу. Основним джерелом енергії в організмі людини є глюкоза. Цей компонент легко отримати з інших продуктів харчування, тому немає необхідності споживати цукор.

Особливості натуральний цукерок

Поживні та корисні цукерки не містять у своєму складі штучного цукру або містять його в мінімальній кількості. Купуючи дієтичні солодощі, користувачі можуть вирішити проблему ситних перекусів на тривалий час і принести своєму організму тільки користь.

  • Екзотичні фрукти. Фрукти, які ростуть за межами звичайного клімату називають екзотичними, вони не мають стандартного смаку або ж аромату. Також мають інший зовнішній вигляд, тому можна легко відрізнити з-поміж інших фруктів та ягід. Різноманітність цих фруктів (манго, ананас, папайя, авокадо, маракуйя тощо) справді вражає, а їхній смак здивує будь-кого. Екзотичні фрукти містять унікальні вітаміни та мінерали, саме тому вживання таких продуктів позитивно впливає на здоров’я.
  • Сухофрукти. Такі фруктові чіпси, як сухофрукти, можуть легко виконати роль перекусу без цукру. Сушені фрукти багатіші на вітаміни, аніж свіжі, тому додають у цукерки. Головна перевага полягає в тому, що не використовуються штучні добавки.
  • Горіхи. Висококалорійні горіхи можуть бути використані в натуральних солодощах без цукру. Вони багаті на вітаміни, макро- та мікроелементи та інші корисні компоненти. Горіхи добре насичують і готові до вживання разом з цукерками. Завдяки високому вмісту різноманітних жирів, всі речовини максимально будуть засвоюватися організмом людини. Деякі види горіхів є низькокалорійними, тому їх можна їсти навіть людям з надмірною вагою.

Користь натуральних цукерок

Не можна забувати про шкоду рафінованого цукру:

  1. Розлади травлення та шкіри.
  2. Порушення вуглеводного обміну.
  3. Зниження засвоєння білка.

Вже одного з цього достатньо, щоб відмовитися від цукру і перейти на натуральні солодощі:

  • Дієта. Цукерки без цукру містять у своєму складі довгі вуглеводи, які повільно всмоктуються в кров і не викликають швидкого підвищення інсуліну. З’ївши одну з цих горіхових закусок, ви швидко насититеся і полегшите відчуття голоду.
  • Джерела корисних поживних речовин. Корисні цукерки виготовляються з горіхів, какао-бобів, какао-масла, сухофруктів та багато інших натуральних інгредієнтів і містять важливі елементи, амінокислоти та вітаміни.
  • Можна їсти всім. Натуральні солодощі можна їсти усім: дорослим, дітям, вагітним, вегетаріанцям, людям, які дотримуються дієт та постів.