Майже три роки фани "яблуневої" продукції чекали на оновлення серії навушників AirPods Pro. Аксесуар першого покоління з’явився ще у 2019 році. Тож, гарнітуру, яку презентували на початку вересня 2022-го, можна назвати одним з найбільш довгоочікуваних релізів від Apple. Чуток про те, якими новаціями компанія порадує користувачів, було багато. Подивимося, які з них справдилися. 

Дизайн: все ж таки з ніжкою

Гарячі суперечки серед інсайдерів розгорілися навколо зовнішнього вигляду нових навушників. Перші казали, що Apple відмовиться від ніжки та зробить аксесуар схожим на Galaxy Buds, складаючи конкуренцію корейським "брунькам". Другі – наполягали на класичному дизайні. І виявилися правими. AirPods Pro 2 мають звичний форм-фактор, який припав до смаку користувачам. Втім, ніжку наділили новою функцією – вона стала сенсорною. З її допомогою можна змінювати гучність звуку свайпом зверху донизу.

У кейса трохи більше змін. В нього з’явилися:

  • динамік, який сигналізує в режимі пошуку пристрою та на початку зарядки; 
  • роз'єм для шнурка або брелока.

Роз'єм Lightning залишився на місці, зарядка MagSafe, що з'явилася рік тому, – теж.

Власники AirPods Pro жалілися, що навушники випадають з вуха. В Apple звернули увагу на скарги, тож, в комплекті з аксесуаром другого покоління ви знайдете цілих чотири набори амбушур – XS, S, M та L.

Чи покращилися звукові характеристики 

Очікувалося, що AirPods Pro 2 стануть першими безпровідними навушниками з підтримкою звуку без втрат. Але ні. Lossless-звук, напевно, залишили для моделей третього покоління. Натомість у Pro 2 додали потужнішу версію Bluetooth 5.3. Це покращує зв'язок та передачу звуку, але лише з пристроями, які підтримують стандарт.

Є, чим похвалитися, оновленому процесору H2. Він забезпечує краще шумозаглушення, котре, як заявляє виробник, вдвічі краще за попередню версію. У закритому приміщенні нові навушники повністю прибирають сторонні звуки, добре приглушують шуми великої магістралі чи метро. Ви зможете повністю відсторонитися від зовнішнього світу і поринути в океан улюблених композицій у будь-який час та де б ви не знаходилися. Завдяки чіпу H2 з датчиком шкіри краще відстежуються рухи в режимі просторового звучання.

AirPods Pro 2 вміють налаштовувати власний профіль за допомогою датчика True Depth – це дозволить налаштувати еквалайзер, створюючи якісніше звучання для власника. Режим прозорості зробили адаптивним: він заглушує небезпечні для вашого слуху звуки та більш реалістично відтворює інші.

Потужніші акумулятори — триваліший час роботи

Важливе оновлення – довший час роботи в активному режимі. Тепер користувачам доступно до 6 годин програвання! Це на дві години більше, ніж у навушників першого покоління. А із підзарядкою в кейсі аксесуар здатен працювати до 30 годин.