Початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну лише спонукав українців зібратись, об'єднатися та оперативно вирішувати проблеми, які враз навалились на нашу країну. Робота триває без перерви на відпочинок за трьома напрямками завдань, які ставили ЗСУ перед учасником проєкту.

У Києві, в умовах війни відбувся черговий, але такий важливий у цей період National Defence Hackathon. Ціль - оперативно вирішити технологічні, інформаційно-психологічні завдання та юридичні проблеми залучення кіберволонтерів під час гострої фази війни. 

Хакатон - унікальний майданчик для комунікації заради мілітарної економіки: між державою, військовими та приватним сектором.  

За словами засновника Cyber Unit Technologies, технологічного партнера хакатону Єгора Аушева, перед учасниками хакатону стояла ціль придумати технологічні рішення, які б допомогли нашим захисникам перемогти агресора. Конкретні завдання цьогорічного хакатону засекречені через активну фазу війни, та всі вони пов’язані із прямими запитами військових. 

У повідомленні на фейсбуці директор компанії Reactive Drone Олексій Колесник повідомив, що цьогорічний National Defence Hackathon став майданчиком для оперативних технологічних рішень:

"Завдяки синергії влади, бізнесу, кіберволонтерів та наших захисників на фронті ми зуміли розробити десятки технологічних рішень, які допомагатимуть нашій країні вигнати окупантів".

Завдяки цьому заходу наші сили оборони змогли оперативно вирішити десятки технологічних завдань. Ще сотні озвучених потребують вирішення. Серед учасників більше 30 команд.

"Одне із найбільш головних потреб зараз на фронті - використання ударних БПЛА. Наш Гексакоптер Кажан Е420/Е620 - це приклад того, як команда може об'єднатися для вирішення задач, заради оборони України і допомоги військовим. Він переміг в секторі ударних гексакоптерів великої вантажопідіймальності. Ми користувались увагою дуже великої кількості державних представників оборонного сектору. Ми точно знаємо, що це технологічне рішення стане в нагоді на фронті", - роз'яснює учасник хакатону, боєць аеророзвідки Володимир.

Організаторами заходу виступили Міністерство оборони України, Рада національної безпеки і оборони України, Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine, фінансові партнери CRDF Global та інші. 

Серед учасників проєкту цього разу були технологічні компанії, команди, які працювали над інформаційно-психологічними проблемами, та юридичні компанії, які вирішували проблеми залучення кіберволонтерів.

За словами організаторів, подібні заходи будуть організовуватись допоки будуть існувати запити від наших захисників. 

За матеріалами прес-служби Reactive Drone