Той факт, що сьогодні вирішуючи питання щодо купівлі житлової нерухомості, дедалі більше представників сучасного суспільства орієнтується на новобудови, не викликає сумнівів. Враховуючи цей момент, немає нічого дивного в тому, що будівництво житлових комплексів у прогресивному виконанні також набуває масових масштабів.

Як яскравий приклад тут виступає квартира на Позняках, яку можна придбати за цілком адекватною вартістю. І це при тому, що в цьому відношенні йдеться про виняткову якість виконання, що дозволяє створити максимально комфортні умови для життя.

Чому саме житловий комплекс

Серед показових переваг тут можна назвати:

  1. Використання сучасних будівельних матеріалів. У цьому плані йдеться про рішення, використання яких позитивно позначається на створенні комфортного мікроклімату.
  2. Зручне планування. У ряді випадків є можливість самостійно розпланувати житловий простір, що допомагає врахувати усі індивідуальні уподобання.
  3. Гарна енергетика. Дивно це зараз не прозвучало, але в нових квартирах немає аури старих господарів, що також відбивається на комфорті мікроклімату в приміщенні.

Додаткові переваги

Якщо спочатку говорити про житловий комплекс, то тут поряд з обладнаними квартирами пропонується благоустрій прилеглої території. Концепція «двір без машин» сьогодні реалізована показовим чином. Йдеться про облаштування містких паркінгів, що виключає необхідність залишати особистий транспорт у дворі.

Також варто відзначити облаштування дитячих та спортивних майданчиків, які залишаються в максимальній доступності для всіх мешканців комплексу. Додатково перші поверхи, як правило, відводяться під продуктові магазини, аптеки та салони краси.

Вартість

Відразу варто відзначити, що рівень цін, якщо говорити про житло в новобудовах, значно вищий, ніж у разі покупки квартир на вторинному ринку нерухомості. Говорити про захмарні розцінки не доводиться, але все ж таки ціна вища. Тому якщо спочатку суми на купівлю нерухомості в житловому комплексі не вистачає, є сенс розібратися з умовами оформлення іпотеки.

Як показує практика, цей варіант має цілком заслужений попит у більшості представників сучасного суспільства. Особливо якщо спочатку орієнтуватися на надійний банк, що пропонує пільгові умови кредитування. Благо, сьогодні з пошуком перевіреної фінансової установи не виникає складнощів.