На момент написання даної статті стало відомо, що корпорація Toyota підняла відпускні ціни на всі свої марки авто, реалізовані на ринках пострадянського простору. Зміни відбулися в діапазоні $450 ... 3.500. рубель. У Києві в салоні офіційного дилера ще можна купити машини за торішньою вартістю. Клікайте по посиланню https://toyota-st.com/. Дізнавайтеся подробиці. Поспішати. ЗМІ повідомляють, що подорожчали навіть базові комплектації.

Про Toyota Yaris

Toyota Yaris змінила покоління платформу: стала потужнішою, а комплектації - багатшою. Компактний хетчбек роблять в двох специфікаціях - для Європи і домашнього ринку. Покупцям як і раніше доступні як гібриди, так і традиційні бензинові версії. «Третій» Yaris довгий час залишався найпопулярнішою моделлю Тойоти на європейському ринку. У кращі роки продавалося понад 217.000 автомобілів. «Четвірка» покликане поліпшити зайняті позиції.

В її основі лежить нова платформа GA-B, розроблена в рамках архітектури TNGA, яку також використовують для Camry і Prius. Спеціально для українців розробники опустили центр ваги, серйозно додали жорсткості кузову (30%). Спереду McPherson, а ззаду напівзалежна торсіонна балка. Більше подробиць тут https://toyota-st.com/models/yaris. Клікайте по посиланню.

Про новий Land Cruiser Prado

Інформація про дату виходу нового Toyota LC Prado сама суперечлива: одні повідомляють про середину 2023 року, інші говорять про наступне літо. Як би там не було, а Китайське Інтернет-видання AutoHome практично поставило крапку в цьому питанні, повідомивши, як зміниться модель зі зміною поколінь, і коли ж вона, нарешті, побачить світ. Пропонуємо поки вигідно купити тойота прадо поточного покоління.

За його інформацією китайського ресурсу, новий LC Prado (J180) з'явиться на початку осені поточного року і буде спроектований на платформі TNGA-F: рамна конструкція збережеться, але зазнає ряд серйозних змін для уніфікації зі старшим «братом» - Land Cruiser 300.

Наприклад, отримає більше легкосплавних елементів кузова і підвіски, проте розраховувати на те, що споряджена маса позашляховика стане менше, навряд чи варто, так як дієтологічні заходи спрямовані на компенсацію маси нових агрегатів, додаткової електрики і опціональних рішень.

Своє місце в гамі збереже турбодизель 2.8 літра - в цьому можна не сумніватися. Модель отримає І бензиновий атмосферний двигун 2.5 літра потужністю 205 к.с. обидва будуть агрегатуватися варіатором, що вельми сумнівно, але не виключено.