Деревно-плиткові матеріали дуже популярні у використанні при виготовленні меблів та сфері будівництва.

Є кілька видів деревно-плиткових матеріалів, але технологія виготовлення у них буде однакова. Отримують цей виріб шляхом пресування та склеювання просочених спеціальним засобом волокон дерева. Такий матеріал став дуже популярним за рахунок своєї низької вартості, в порівнянні, наприклад, з цілісним шматком деревини, а також через те, що його обробляти та виробляти. Ви можете переконатися, який великий асортимент даної продукції представлений в магазині - https://tomek.lviv.ua/catalog/plitni-materiali/dvp/.

Найпопулярніші види деревно-плиткових матеріалів

  1. Фанера. Цей матеріал використовується вже з давніх-давен. Являє собою склеєні між собою шматки лущеного шпону. Порода дерева не має особливого значення, це може бути і береза, і дуб, і вільха. Для того, що фанера стала міцною та стійкою до механічних впливів, кожен новий шар при склейці кладеться в перпендикулярному положенні до попереднього. Фанера легка, але дуже міцна, витримує перепади температур і на зовнішній вигляд виглядає дуже привабливо. Буває хвойна фанера та березова. Яку де використовувати, залежить від того, відкритий це буде простір чи інтер'єр будинку.
  2. ДСП або Деревно-стружкова плита. Під гарячим пресом знаходяться стружки та тирса, які змішують із штучним розчином. Для виготовлення ДСП беруть не дуже цінні породи дерева. При придбанні готового виробу треба звернути на малюнок плити, розмір стружки та якість синтетичного матеріалу, що їх склеює. Від цих показників залежатиме міцність ДСП. В основному цю плиту використовують для вирівнювання підлоги або виготовлення бюджетних меблів. Боїться вологи та перепадів температур, тому, але за ціною дуже бюджетна.
  3. ДВП або Деревноволокнисті плити. Деревна смола спочатку ретельно перемелюється, а потім за допомогою гарячого мокрого пресу змішується з синтетичним матеріалом та різними іншими складами, які впливають на властивості матеріалу. Їх можна використовувати як в якості підлогового покриття, так і для виготовлення предметів інтер'єру. Ціна не висока, експлуатаційні якості хороші.

Про інші матеріали ви можете дізнатися на сайті, який ми радили на початку статті або звернувшись за консультацією до продавців.