Сьогодні все більше людей планують придбати домашнє взуття в інтернет-магазинах. Адже завдяки цьому не потрібно ходити по крамницям, витрачати час на дорогу туди і назад, перейматися через те, що конкретного розміру немає в наявності.

Втім, питання розміру у разі інтернет-покупки залишається відкритим. Як не помилитися та обрати модель, яка чудово пасуватиме до ноги та не створюватиме відчуття дискомфорту? Ми зібрали для вас основні правила визначення розміру домашнього взуття.

Як правильно зробити заміри стопи

Кімнатне взуття поділяється на три основні категорії: чоловіче, жіноче та дитяче. Вони відрізняються не лише за дизайном, але й за розміром моделей. Чоловічі капці, як правило, представлені у розмірах 39-49, жіночі – 36-40, а дитячі до 35.

Так, обираючи домашнє взуття, не обов'язково ретельно дотримуватися правил вимірювання стопи. Багато покупців навіть обирають модель із запасом в 5-7 мм. Але занадто велике і навпаки дуже маленьке взуття призведе до того, що носити капці вдома на постійній основі буде некомфортно. Що робити у такому разі? Замірювання стопи складається з кількох етапів:

  • на аркуш або картон розміром А4 поставте ногу;
  • візьміть ручку або простий олівець і зафіксуйте його у вертикальному положенні, так, аби він був перпендикулярним підлозі;
  • обережно залишіть мітки ручкою або олівцем біля великого пальця та п'ятки;
  • візьміть лінійку та заміряйте відстань між кінцем великого пальця до п'ятки;
  • повторіть те ж саме з іншою ногою.

Чому останній пункт такий важливий? Річ у тім, що інколи розміри правої та лівої ніг не збігаються. Таке відхилення може бути несуттєвим, проте про нього краще завчасно знати.

Які ще показники важливо взяти до уваги

Більшість людей зосереджує увагу лише на визначенні правильного розміру капців. Однак у такому разі ви все ще ризикуєте отримати незручне взуття, яке не підходить вашій нозі. А все тому що не було враховано додаткових критеріїв. Найважливіший з них: повнота стопи. Ви часто могли чути, що одне взуття може більше пасувати тонкій стопі, а інше підходить краще на широку. У такому разі навіть найточніше виміряна довжина домашнього взуття призведе до того, що капці будуть або занадто вільними по бокам, або такими, що стискають та перетягують шкіру, створюючи відчуття дискомфорту.

Тож якщо ви знаєте, що у вас нестандартна стопа, краще детальніше придивитися ще й до ширини виробу. Її також можна вирахувати, користуючись попереднім способом з аркушем А4, олівцем і лінійкою.

На сайті familystory.com.ua представлені домашні капці різних розмірів. Користуючись усіма перерахованими вище порадами, ви зможете підібрати модель, яка подарує особливе відчуття комфорту. До речі, будьте уважними з вимірюванням дитячої ноги: проводити усі заміри необхідно безпосередньо перед покупкою домашнього взуття, оскільки малята швидко ростуть, і довжина стопи може змінюватись.