Відкриття депозиту – інвестиційна можливість для всіх громадян. Гроші щорічно знецінюються під впливом інфляції. Тому їх купівельна здатність постійно зменшується. Звичайно, кожна людина бажає, аби її накопичення не тільки зберігались, а ще й примножувались. Але далеко не всі володіють спеціальними інвестиційними знаннями. Тому операції з цінними паперами, металами, валютою є ризикованими для більшості українців.

Депозит же – простий, прозорий і надійний спосіб розміщення грошей під відсотки. Проте, ризик в інвестуванні присутній завжди. Щоб ви могли вкласти свої накопичення з гарантією їх збереження та примноження, в даному екскурсі ми наводимо 5 порад від ведучих фінансових спеціалістів.

Рекомендації стосовно відкриття депозиту

Практичні поради:

  • Оберіть надійний та стабільний банк. Фінансових установ в Україні багато. І майже в кожній з них можна відкрити депозитний рахунок. Але вам потрібно знайти найкращий банк. Для цього проведіть ретельний відбір організацій, оперуючи рейтинг-листами авторитетних економічних видань та реальними відгуками клієнтів.
  • Оберіть оптимальну інвестиційну програму. Відкриваючи доларовий депозит, в євро або гривні, зверніть увагу на його особливості. Мова йде про строк відкриття рахунку, можливості його поповнення, варіанти нарахування та виплати прибутку.
  • Ретельно прочитайте договір. В ньому прописуються всі умови вашої майбутньої співпраці з банком. Важливо, аби домовленості, обговорені з експертом фінустанови, на 100% збігалися з положеннями, вказаними на папері.
  • Перевірте, чи є банк учасником ФГВФО. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб – своєрідний страхувальник ваших коштів. Якщо фінінститут в умовах найжорстокішої економічної кризи збанкрутує, ФГВФО поверне вам гроші замість нього.
  • Проаналізуйте динаміку розвитку банку. Обираючи установу шляхом аналізу рейтинг-листів, ви, напевно, зробили вибір на користь дійсно надійної організації. Однак додаткова перевірка не буває зайвою, особливо коли мова йде про інвестування своїх накопичень. Проаналізуйте фінансові показники банку за останні 3-5 років. Якщо простежується динаміка стабільного розвитку та зростання капіталу, він заслуговує уваги.

Інвестиції завжди пов’язані з ризиком. Але достатньо приділити небагато часу, обрати надійну установу – і можна сміливо вкладати гроші заради їх збереження та отримання прибутку. Плануючи відкрити депозит, обов’язково оцініть пропозиції Банку Кредит Дніпро!