Напевно, прочитавши назву, ви вирішили, що ця книга точно не для вас, адже жодній свідомій людині і на думку не спаде зробити щось шкідливе для своєї дитини. Однак, знавці людських душ — психологи невтомно працюють, виправляючи результати неправильного виховання. Не завжди варто сліпо дотримуватись досвіду поколінь, адже ціна помилок у стосунках з дітьми зависока. Комплекси, невміння будувати стосунки, необ'єктивна самооцінка — всі ці сумнівні «друзі» насправді родом з дитинства.

Видавництво Школа пропонує справжній путівник по вихованню від дитячого та сімейного психолога Наталії Царенко. Кваліфікований спеціаліст і любляча матуся за сумісництвом у своїй книзі зібрала найпоширеніші батьківські огріхи та помилкові твердження, які негативно впливають на формування маленької особистості. Тож, зазирнути хоча б одним оком до книги «Як ми псуємо наших дітей і як припинити це робити» рекомендовано навіть найдосвідченішим і прогресивним батькам, хоча б заради того, аби впевнитися, що їхні виховні методи дійсно бездоганні.

Корисні колекції для небайдужих батьків

Українська модель виховання дітей коливається між екстремумами: «Моя дитина центр Всесвіту!» і «Я отримував прочухана, тож і дітям моїм дістається!». Підбірка поширених похибок допоможе читачеві якщо не наблизитися до статусу ідеального тата чи мами, то переглянути свої виховні методи точно:

  • Колекція покарань — як ми псуємо наших дітей, караючи їх та вдаючись до тих чи інших «санкцій»? Чи потрібен у сучасному вихованні цей «важкий арсенал» впливу на дітвору? Які засоби будуть дієвими та актуальними? Що таке покарання: розплата за порушення встановлених меж чи школа хитрощів? Недарма кажуть, що у занадто суворих батьків виростають наймастерніші брехуни.
  • Колекція заохочень — як не дивно, та і похвалою можна зловживати. Батьки численними дарунками намагаються купити прихильність дитини.
  • Колекція помилок — не помиляється лише той, хто нічого не робить, а оскільки виховання доволі непростий та трудомісткий процес, то на шляху батьківства є чимало «аварійно небезпечних» ділянок. У цьому розділі автор «підмостила соломки», аби попередити: Дитячий садочок, домашні улюбленці, шкільне навчання, дружба — будь-що може як травмувати малечу, так і надихнути на добрі справи.

Книга про те, як ми псуємо наших дітей, зазнала вже шість перевидань, тож зараз це ідеальний посібник та порадник для вибудовування гармонійних відносин з наступним поколінням. Дитячі любов та довіра не мають ціни, але так просто зранити ніжну душу необережним вчинком чи словом.

Метою даного видання є зовсім не осуд та висміювання популярних педагогічних провалів; головним меседжем є переконання, що ніколи не пізно виправити помилки і зробити крок назустріч своїй дорогій маленькій (або не дуже) людині.

Україна давно знайома не лише з творчістю, а і з методами роботи пані Царенко: маючи у своєму «багажу» 20 виданих книг, шановна психологиня більше тринадцяти років консультує та «ремонтує» відносини у родинах.

Окрім праці Наталії Царенко наше видавництво може похвалитися розмаїтим вибором популярно-прикладної та методичної літератури, яка стане в пригоді всім, хто прагне вдосконалюватись та розвиватись. Ознайомитися з переліком нашої літератури можна за посиланням https://schoolbook.com.ua/