Смартфони та планшети - це мобільні пристрої, але надзвичайно енергоємні. При інтенсивному використанні їх потрібно дуже швидко зарядити. Це не проблема, коли власник пристрою знаходиться вдома або на роботі, де він має доступ до розетки. Але що, як ви готуєтесь до поїздки або цілоденних польових робіт? Тут також стане в нагоді powerbank https://www.asapservice.com.ua/catalogue/elektronika/portativni-zaryadni/ - портативний банк енергії.

Powerbank - що це? Як це працює?

Простіше кажучи, це невеликий прямокутний (але не завжди) пристрій із прихованим усередині літій-іонним акумулятором з більшою (найчастіше) ємністю, ніж у випадку із смартфонами чи планшетами, якими ви користуєтесь.

Зарядивши енергобанк, ви можете носити його з собою, щоб поповнити заряд акумулятора телефону або іншого мобільного пристрою в будь-який час, у лісі, на велосипеді чи поїзді, наприклад, розумний годинник, програвач MP3 / MP4, GPS-навігацію або камеру.

Цей процес дуже простий - просто підключіть powerbank до пристрою за допомогою USB-кабелю, щоб почати передавати енергію від однієї батареї до іншої. Коли ваш телефон, планшет чи інше обладнання зарядиться, від'єднайте кабель. Залежно від моделі придбаного зовнішньго енергобанку та ємності батареї, встановленої в мобільному пристрої, кількість зарядів може коливатися від 1 до 4. Звичайно, енергія powerbank також обмежена. 

Який powerbank купити? Що шукати?

Як можна здогадатися, існує безліч моделей пристроїв. Вони відрізняються не тільки розмірами та конструкцією, але перш за все найважливішими технічними параметрами, що впливають на їх можливості та спосіб використання.

Ємність 

Це один з найважливіших параметрів, який дозволяє визначити, наскільки ефективним є зарядний пристрій, іншими словами, на скільки зарядів він має достатньо енергії. По-перше, варто додати ємність акумулятора пристроїв, якими ви користуєтесь, і на цій основі зробити вибір енергобанку. В даний час на ринку ви можете знайти пристрої ємністю від 400 до навіть 40 000 мАг, тому у вас не повинно виникнути проблем з пошуком найбільш підходящого.

Однак не завжди висока ємність означає кращу або швидшу зарядку. Досить часто виявляється, що через погану роботу електроніки, встановленої всередині, з’являються великі втрати енергії, які можуть сягати до 30% ємності зовнішньої батареї. Все це означає, що не варто йти на максимальну економію і вибирати найдешевші моделі.

Швидкість заряджання телефону та планшета

Банки енергії дуже добре справляються із зарядкою смартфонів. Час очікування схожий на час очікування звичайного зарядного пристрою. Ніхто не хоче чекати годинами, поки зовнішня батарея зарядиться. Кожен дбає про час, особливо коли потрібно додаткове джерело енергії. Тому варто вибирати пристрої, які швидко заряджаються, а також дозволяють одночасно поповнювати власний акумулятор та телефон або планшет. Перш ніж купувати конкретну модель, давайте перевіримо заданий час, а також максимально підтримуваний вихідний струм.

Корпус

Через те, що енергетичні банки є портативними пристроями, вони повинні мати міцний корпус. Матеріал повинен бути стійким до механічних пошкоджень, а окремі елементи повинні добре прилягати. Отже, є силові банки з пластику, алюмінію або металу. Деякі з них також покриті гумою, яка певною мірою зменшує наслідки падіння, і вона також добре лягає в руку. Великою популярністю користуються також акумулятори з пило- та водонепроникним корпусом. Завдяки цьому їх можна використовувати навіть в екстремальних умовах.

Кількість портів

Якщо використовується більше одного мобільного пристрою, варто шукати powerbank, в якому виробник вирішив забезпечити принаймні два порти USB. Більшість банків живлення постачаються з кабелем USB, який можна підключити практично до будь-якого мобільного пристрою.

Аксесуари

Хоча силові банки - це невеликі пристрої, призначені для виконання однієї функції, на ринку також є моделі з додатковими елементами та функціями. Сюди входять, серед іншого, ліхтарик (у деяких випадках може світити вся стінка корпусу), місце для кабелю (кабель вставляється в спеціальне гніздо) або навіть можливість зарядки від комп’ютера - замість підключення powerbank до розеток.