Доставка їжі – послуга, продиктована часом: сучасні люди не бажають простоювати біля плити, довіряючи приготування страв професіоналам. А час, що звільнився, витрачають на те, щоб стати майстрами якоїсь іншої справи, або на приємне дозвілля.

Основною перевагою, що робить послугу із замовлення їжі з кожним днем ​​все популярнішою, є той факт, що сьогодні замовити можна не тільки піцу або суші (наприклад, тут), але й повноцінну страву. Більш того, багато ресторанів пропонують комплексний обід. Меню сучасних подібних сервісів настільки клієнтоорієнтоване, що розроблені навіть спеціальні програми харчування.

Ще один приводом звернутися в компанію за готовою їжею є великий сімейний захід. Привезені страви дозволяють приймаючій стороні присвятити гостям більше уваги, не втративши при цьому в якості частувань.

Хто замовляє їжу додому чи в офіс?

Рейтинг причин звертання клієнтів виглядає приблизно так:

  1. Бажання заощадити час, витративши його на більш важливі для них справи (кар'єра, навчання, спілкування з близькими людьми, саморозвиток).
  2. Неможливість в силу будь-яких причин приготувати їжу самостійно (людина не в змозі вийти з дому, немає можливості купити продукти, ні на кого залишити дітей).
  3. Прагнення повноцінно харчуватися на роботі, коли в офісі немає власної їдальні або міні-кухні, а в найближче кафе йти не дуже зручно через обмежену тривалість обідньої перерви.
  4. Ситуації, коли за короткий час потрібно нагодувати велику кількість людей із різними смаковими уподобаннями. А такому випадку доставка їжі – це не лише можливість догодити всім, але й відмінний вихід в разі приходу несподіваних гостей.
  5. Бажання спробувати певну страву. Іноді вигідніше замовити його у майстри, ніж перевести купу дорогих продуктів, так і не пізнавши смак справжнього стейка, наприклад. Для тих, хто все ж хоче навчитися, в фірмах при замовленні їжі передбачені набори продуктів для самостійного приготування.
  6. Окрема категорія – той, хто не вміє готувати. Багато сучасних людей дотримуються думки, що «чоботи повинен шити чоботар», й не намагаються забрати у кухарів їх хліб. Сьогодні мало хто поспішає вчитися готувати, цілком довіряючи досвіду й вмінню професіоналів.

Додатковою зручністю нашого часу є спеціальні сайти-агрегатори, на яких представлені пропозиції всіх подібних закладів в місті, й кожен користувач може швидко знайти страви, які відповідають його вимогам. У кожному меню вказані ціни, можна почитати відгуки клієнтів та залишити свої.