У зимовий період в саду панує спокійна атмосфера. Все кругом вкрите снігом, у тому числі трава і рослини, дерева стоять з голими гілками. На ділянці переважає досить сумна колірна гамма, яка псує настрій власникам. Але все це можна виправити. Як передають агроновини, є величезна кількість варіантів, як перетворити територію взимку і подарувати їй привабливий зовнішній вигляд.

Вічнозелені рослини

Перевага подібних рослин полягає звичайно ж в тому, що коли інші чагарники і дерева в осінній період втрачають листя, вони не перестають радувати око своїх власників насиченим зеленим кольором круглий рік. Саме висаджування на своїй території вічнозелених насаджень є кращою прикрасою саду в період холодної зими. Вони можуть допомогти акцентувати увагу на певних зонах ділянки, а якісь недоліки навпаки приховати.

Серед садівників великим попитом користуються листяні і хвойні дерева. Вони володіють яскравим забарвленням і мають прекрасні плоди у вигляді ягід, завдяки всьому цьому створюється контраст з блідим сніговим покривом.

Хвойні дуже популярні у власників дачних ділянок

А й справді чагарники і дерева зеленого кольору виглядають на тлі білих кучугур снігу дуже красиво, не кажучи вже про запах. Ялинки чудово підійдуть для оформлення саду, а також кипариси і ялівець.

Для прикраси садового простору в зимовий період і переважання на ньому яскравих кольорових гам ландшафтні дизайнери рекомендують застосовувати рослини з корою різного забарвлення, наприклад, жовтого або червоного кольорів. З їх застосуванням можна задати саду грайливий настрій, розбавити нудні сірі фарби і підняти собі настрій тільки від одного погляду на таку красу.

Квіти зими

Фахівці вважають за краще оформляти садові території рослинами, які цвітуть взимку. Їх головна перевага в тому, що вони розквітають в зимову пору року. Коли на вулиці низька температура вони надають радість своїм власникам. Гамамеліс, хімонант - це одні з таких квітів. Бутони цих рослин мають жовто-оранжевий відтінок і прекрасний аромат. За допомогою таких рослин можливо значно перетворити ваш сад.