Всі ми споживачі, і всім нам доводилося хоч раз стикатися з купівлею неякісних товарів. Якщо хтось в цій ситуації і намагався відстояти свої права споживача, то обов'язково стикався з масою всіляких бюрократичних складнощів і перешкод. Зараз захистити свої права стало набагато простіше. Для цього необхідно просто звернутися в УЗПУ - організацію, яка була спеціально створена для того, щоб захистити права українського споживача.

Основним принципом засновників цієї організації стало об'єднання споживачів і продавців. Зрештою кожен виробник зацікавлений в тому, щоб споживачі були задоволені їхньою продукцією, оскільки це в підсумку веде їх підприємство до успіху і процвітання. Тому дуже важливо, щоб покупці товарів або послуг добре знали свої права, так само як і виробник, продавець теж повинні бути інформовані про свої права та обов'язки.

Тільки такий підхід дозволить ефективно розвиватися українській економіці. З одного боку, споживач буде вимагати реалізації своїх прав, гарантованих йому державою, з іншого боку продавець також зможе виконувати свої функції в чітко визначених межах, орієнтуючись на переваги і права громадян отримувати якісний продукт.

Якщо були порушені права споживача, організація УЗПУ зможе надати якісну юридичну підтримку, завдяки якій вдасться виправити неприємну ситуацію. Ця організація була створена ініціативними громадянами, які здатні в силу своїх знань і умінь діяти в правовому полі, захищаючи інтереси споживачів.

Цей громадський рух намагається активно залучати тих, хто готовий з ним взаємодіяти, людей з чіткою позицією, готових допомагати споживачам і виробникам нашої країни, які опинилися в скрутній ситуації. Щоб скоригувати ситуацію, яка склалася, необхідно не тільки виправляти вже існуючі порушення, а й діяти на випередження, удосконалюючи механізми взаємодії покупців і продавців будь-якого комерційного продукту.