Багато компаній, уклавши вигідний контракт на будівельні або ремонтні роботи, після аналізу і планування майбутніх робіт приходять до невтішного висновку, що власними силами виконати якісно і в строк прийняті зобов'язання буде вкрай складно. Найчастіше необхідно використання спеціальної дорогої техніки, придбання якої вимагає серйозних капітальних вкладень. Такі витрати можуть виявитися непосильними не тільки для невеликої фірми, але і для великої компанії. Саме тому широкого поширення набула послуга оренди спецтехніки.Вигідна оренда спеціальної техніки - за посиланням.

Види спецтехніки

Універсальна спецтехніка. Особливістю універсального типу машин є поєднання різноманітних функціональних можливостей. Прикладом такої техніки є маніпулятори, які використовуються як вантажопідйомний механізм, так і вантажний транспортний засіб. Також досить затребуваний такий вид універсальної техніки, як екскаватор-навантажувач, різноманітне додаткове обладнання дозволяє таким агрегатам виконувати різні роботи, зокрема, розвантажувально-навантажувальні і землерийні.

Однофункціональна спецтехніка. У таких видів машин і устаткування існує лише одна, але вкрай ефективна функція. До цієї категорії можна віднести техніку, що має велику прохідність, вантажні автомобілі з містким кузовом, вантажопідйомні автокрани, катки, бетонозмішувачі.

Переваги оренди

У порівнянні з покупкою, оренда спеціалізованої дорогої техніки має такі переваги:

  • відсутність необхідності одночасного вкладання фінансових коштів;
  • техніка використовується для виконання супутніх непрофільних робіт;
  • відсутність витрат, пов'язаних з технічним обслуговуванням, зберіганням і транспортуванням;
  • можливість вибору найбільш оптимального варіанту моделі або модифікації для виконання конкретного виду робіт;
  • зниження собівартості виконаних робіт.

Для отримання максимальних переваг від оренди спецтехніки, необхідно здійснити грамотний підхід до вибору компанії-орендодавця, керуючись такими критеріями:

  • асортимент і кількість пропонованої спецтехніки;
  • стан техніки і рік її випуску;
  • кваліфікація персоналу, який здійснює технічне обслуговування;
  • репутація і тривалість роботи фірми на ринку.

Природно, що одним з найважливіших критеріїв є фінансова складова, але питання фінансів потрібно розглядати в сукупності з перерахованими вище факторами. Перед прийняттям рішення про оренду спецтехніки бажано скласти орієнтовний бізнес-план і провести розрахунок порівняльної ефективності.