Психологічні проблеми, часом, серйозніше фізичних, але при цьому вони не визнаються більшістю людей як істотні до того моменту, поки не стає практично пізно.Варто відзначити, що в більшій частині навіть дійсно важких випадків можна вилікуватися, якщо цього захоче сама людина, а допомагати їй буде досвідчений психотерапевт, але ось до останнього люди не поспішають звертатися. Як і раніше, для багатьох звернення до психолога / психотерапевта асоціюється з наявністю психічних відхилень, по-просту, божевіллям, що прирівнюється до приниження, тому більшість людей не хоче «ганьбитися».

Крім цього, від звернення до психотерапевта людину зупиняє:

Невіра в ефективність психологічної та психотерапевтичної допомоги

Почати можна з того, що людина банально не вірить в ефективність допомоги подібного роду. Такі сумніви з'являються через те, що люди не розуміють, як це працює і не бачать саме видимого результату, не кажучи вже про те, що для нього потрібен час, тому вони заздалегідь ставлять на те, що їм психотерапевт не допоможе, і відмовляються його відвідувати.

Самозаспокоювання, що все не настільки погано

Ще одна відмовка, якою люди намагаються виправдати затягування візиту до фахівця, але проблема в тому, що сама людина просто не може зрозуміти, коли все дійсно погано, а коли можна почекати. Коли приходить це саме усвідомлення людина, як правило, вже знаходитися в критичному стані, яке може згубним чином позначитися на його психіці.

Впевненість, що проблема не психологічного характеру

На це сподіваються ті, хто не вірить у велику роль емоцій в житті людини, тобто люди впевнені, що проблеми викликані збоєм в організмі, недоліком гормонів, та чим завгодно, тільки не проблемами з психікою. Вони навіть починають відвідувати найрізноманітніших лікарів, але результату це як правило не дає.

Що похід до психотерапевта є гаянням часу

Багато хто відмовляється вірити в те, що розмова з іншою людиною, навіть якщо та і вважається фахівцем, може якось ефективно допомогти. З іншого боку, людина взагалі не може знайти виходу із проблеми, через що виявляється в глухому куті.

Доречі. В Києві знайти психолога (психотерапевта) можна тут https://upsihologa.com.ua/baza-city-12-page-1.htm

Що психотерапія - занадто довго й дорого

Похід до кваліфікованого фахівця обійдеться дійсно недешево, а для отримання результату терапію не можна підігнати під штучні терміни, ось тільки якщо людина буде затягувати з проблемою або лікуватися якимось іншим чином це не тільки займе ще більше часу, але і обійдеться значно дорожче. Суть в тому, що ніхто не проводить ретельний підрахунок витрачених на лікування коштів, а вже тим більше - витрачених років життя під гнітом депресії, психотравм або фобій, які точно вже ніколи не повернути. Що може бути дорожче самого життя?

Боязнь болю

Деякі люди панічно бояться почути від фахівця щось неприємне, але якщо в цьому криється проблема, то усвідомити правду необхідно, для того, щоб змінитися.
Людська психіка - дуже тонкий інструмент, і якщо не «ремонтувати» її час від часу, то психологічні проблеми можуть перерости в психічні розлади.