Бувають такі випадки, коли фірма більш не може працювати. Як зробити так, щоб завершення діяльності компанії було оптимальне для ТОВ? Законодавство України передбачає форму завершення діяльності ТОВ - це ліквідація. Серед існуючих способів ліквідації ТОВ законодавство виділяє такі:

  • Самостійне припинення діяльності товариства. Тут важливо пам'ятати, що фірма не повинна мати заборгованості перед кредиторами. Кожен етап добровільної ліквідації чітко прописаний в цивільному та господарському законодавстві України. Щоб в цьому правильно розібратися, треба бути відмінно подкованим юридично.
  • Банкрутство. Безумовно, в законодавстві є декілька видів даної процедури - спрощена та загальна. В будь-якому випадку, банкрутство досить важке с юридичної точки зору. Тому, розібратися в ньому повинен професіональний та досвідчений юрист. 
  • Реорганізація фірми. Можлива вона за допомогою приєднання чи злиття ТОВ. 
  • Альтернативний спосіб. Законний та швидкий варіант ліквідації. По суті, фірму викуповують, тому всі корпоративні права та обов'язки переходять до іншого власника. 
  • Примусове закриття ТОВ. Це відбувається, коли суд виносить відповідне рішення. Підстава, як правило, це порушення ТОВ встановлених законодавчих норм щодо діяльності підприємства.

Рекомендуємо Вам скористатися найпоширенішим способом ліквідації - це експрес-ліквідація чи, як було зазначено вище - альтернативна ліквідація. Строк такої процедури тут приваблює багатьох ТОВ - 2 робочих дня. Посадові особи та власник фірми змінюється. Тому, будь-які претензії від державних органів вже будуть направлені на нове керівництво ТОВ.

Якщо Ви не знаєте, як добровільно, правильно та швидко позбавитися ТОВ, тоді рекомендуємо звернутися за юридичної допомогою в фірму Imperium Lux (imlux.com.ua). Ми повністю ведемо до самого кінця ліквідаційну процедуру та супроводжуємо свого клієнта. В наших кейсах існує достойна кількість справ, які стосуються ліквідації ТОВ. Ми з впевненістю можемо говорити про те, що добросовісно та професіонально віддаємось своїй  роботі.  Серед наших переваг слід виділити: 

  • Досвід кожного спеціаліста, його направленість виключно на допомогу клієнту.
  • Демократичні ціни на послуги.
  • Прискіпливий підхід до кожної деталі. 
  • Ведення клієнта до самого завершення ліквідаційної процедури. 

Наші юристи роблять так, що до Вас не буде ніяких претензій від державних органів та кредиторів. Ви швидко зможете позбавитися проблемного ТОВ без будь-яких труднощів.