Найбільшу насолоду від кухля пива чи келиха гарного вина можна отримати лише тоді, коли до них передбачена відповідна закуска. Найкращою гурмани вважають м’ясну, але не будь-яку, а з якісної сировини, обробленої за традиціями того чи іншого народу й приготовану з душею. Таку в Україні пропонує Тарас Парандій, у коптильні якого м’ясо готують лише на дубових дровах, а сало – на сіні. Не спробувавши, важко уявити їхні смак та запах, а після першої дегустації неможливо від них відмовитися.

Єдине, що багатьох зупиняє від споживання натурального продукту, – його, на перший погляд, висока ціна. Проте ті, хто вже замовляв м’ясні закуски, вважають її виправданою. Тож, якщо робити приємне друзям і собі, варто не зупинятися й спробувати готове до вживання м’ясо:

  • слайсони індичі, курячі, свинячі або яловичі – тоненькі в’ялені пластини (джерки, чіпси, снеки) з натуральним смаком, в міру вологі та ніжні;

  • ребра BBQ, виготовлені за рецептами традиційної американської кухні. Для цього Тарасу довелось відправитися до Америки, щоб опанувати мистецтво виготовлення під керівництвом місцевих фахівців.

  • копчене качине філе – найніжніше м’ясо, що вживають як окрему страву, так і у складі салатів.

Такі м'ясні закуски гідні бути включені й до щоденного раціону, і до святкового меню. Не треба бути великим фахівцем в кулінарії, щоб оцінити переваги м’яса, приготованого на дубових дровах.

У чому таємниця смаку

Хоча рецептура відіграє важливу роль у досягненні мети, та найперша умова успіху – якість м’яса. Його замовляють лише у перевірених постачальників, що проводять щоденні перевірки й гарантують свіжий екологічний продукт.

Перш ніж маринувати відбірне м’ясо, його ретельно зачищують. Для сухого маринаду використовують натуральні спеції. Ніяких зайвих маніпуляцій не проводять, тому не втрачаються поживні речовини, не змінюється природний склад, зберігається запах.

Потрапляючи до коптильні, м’ясо обдається димом від спалювання дубової деревини. Це надає продукту особливого запаху та смаку, завдяки бактерицидним властивостям консервує його, дозволяючи зберігати у вакуумній упаковці протягом двох тижнів (як мінімум). У магазині такий товар довго не затримується, оскільки вже знайшов своїх поціновувачів.

На виготовлення різних видів м’ясних закусок йде неоднакова кількість часу, проте завжди це не один день чи навіть тиждень.

Ще один секрет особливої якості димного м’яса від Тараса – любов до справи, збереження традицій предків. Адже фраза «Раніше було смачніше» – не пусті слова, оскільки штучні домішки впливають як на смак, так і на якість. Натуральні продукти не шкодять здоров’ю й покращують настрій.

Источник: сайт dymne.com.ua