Крім високої тепловіддачі, сучасні каміни грають важливу естетичну роль в облаштуванні приміщення. Якщо необхідно купити камін Львів , то потрібно визначити, який тип обладнання підходить для того або іншого приміщення і які функції ви хочете від нього отримувати . Закриті каміни обладнуються тільки при будівництві будинку, так як вони вбудовуються безпосередньо в стіну і є найбільш ергономічними, так як зовсім не займають корисну площу житла. Для готових об'єктів рекомендуються каміни напіввідчиненого типу, у яких димоходи частково вбудовуються в стіну.

Особливості відкритих камінів

Відкриті каміни відрізняються презентабельним зовнішній виглядом, естетичністю і красивим декором. Вони підкреслюють стиль, вишуканість інтер'єру, а також забезпечують теплом більшу площу житла. Важливо відзначити, що каміни відкритого типу вимагають великої площі, тому встановлюється тільки в просторих великогабаритних приміщеннях. Крім того, обладнання є пожежонебезпечним і вимагає дотримання особливих умов. Для установки вогнища необхідно встановлювати спеціальну платформу, яка повинна розміщуватися на висоті, не менше п'ятдесяти сантиметрів над підлогою.

Типи камінних топок

Виробники пропонують каміни з різними типами пристроїв, кожен з яких має свої переваги, особливості та відмінності. Теплоакумулюючі каміни відрізняються високою тепловіддачею, вони виготовляються з високоякісної сталі і міцного чавуну, встановлюються в кам'яних кладках і можуть бути декоровані мармуром, кахлем або жаростійкою цеглою. Конвекційні чавунні топки є найбільш бюджетним і доступним варіантом, який дає можливість обігрівати всі кімнати, зберігаючи достатню вологість повітря.

Перевага топки з водяним контуром

Сучасні виробники пропонують каміни, обладнані топками з водяним контуром, які можуть використовуватися для підігріву води. Подібне обладнання є досить складним, але ефективним пристроєм, що дозволяє використовувати камін з максимальною користю. Камін з водяним контуром замінить будь-які газові та електричні прилади, які використовувалися для обігріву приміщення. Вибираючи камін для власного використання, необхідно ретельно проаналізувати свої потреби, габарити об'єкта і індивідуальні критерії, щоб правильно вибрати найбільш оптимальний і ефективний варіант обладнання.