Сьогодні ми можемо спостерігати дивні зміни, які відбуваються в нашій країні. Зокрема, це стосується і енергетичної сфери. З цього року вступила в силу реформа ринку електроенергії. Як і у всіх інших сферах тут споживач зможе самостійно обирати постачальника цієї важливої послуги. Ще недавно постачання електричної енергії здійснювала тільки одна організація - обленерго, що забезпечувало цілковиту монополію в цій сфері. У цьому випадку постачальник міг повноцінно диктувати свої умови взаємодії з клієнтами, абсолютно не піклуючись про якість послуг, що надаються.

Тепер же ми можемо спостерігати зовсім іншу картину. Монополіст був розформований і розділений за сферами діяльності, що напевно поліпшить якість послуг, які надаються в кожному окремому аспекті. Це стосується фізичних осіб-споживачів. Щодо промислової сфери реформа простягається ще далі - організації мають можливість самостійно обирати собі постачальника, виходячи з принципу ціноутворення і якості послуг, що надаються. Тут доведеться враховувати лише одну обставину - у підприємства-постачальника повинна бути чітко налагоджена автоматизована система контролю.

Навіщо це потрібно?

Напевно всі знають, що монополія - це погано, оскільки споживач не має можливості обирати між варіантами, віддаючи перевагу найбільш вигідному в усіх відношеннях. Щодо існуючої до нинішнього часу системи енергопостачання, тут спостерігалася цілковита монополія. Тепер же транспортуванням і реалізацією енергоресурсів будуть займатися абсолютно різні компанії. Що це дасть кінцевому споживачеві - поки не відомо. Однак такий поділ дозволить створити базу для здорової конкуренції. Є надія, що вже на наступних етапах реформи не тільки підприємства, а й приватні особи зможуть обирати надійних постачальників електроенергії, що надають послуги за прийнятними цінами.

Для тих, хто вирішив уже зараз потурбується про вибір надійного постачальника, варто отримати більше інформації про компанію ТОВ «ЕНЕРДЖІ ЛАЙН», яка є альтернативним постачальником електричної енергії. Знайти таку інформацію можна на сайті energyline.com.ua.