Туреччина - дивовижна і велична. Сюди люблять приїжджати туристи з усіх країн світу. Привертають увагу до Туреччини, безумовно, чисті просторі пляжі, розвинена інфраструктура відпочинку, чудові готелі, морські та гірські пейзажі, висококласний сервіс обслуговування. Але це далеко не весь список відмінних рис цієї країни Сходу.

Купуючи тури Туреччина люди прагнуть познайомитися з багатою культурною та історичною спадщиною цієї місцевості, вишуканою кухнею, помилуватися природними та міськими пейзажами. Саме тут, в країні, що омивається відразу трьома морями, яка розмістилася одночасно на двох частинах континенту - Азії та Європі, буде забезпечено відпочинок для кожного, на будь-який смак й гаманець.

Куди поїхати у Туреччині? - багато хто задається цим питанням. Відповідь отримують відразу після прибуття в аеропорт. Тут безліч екскурсійних пропозицій. Тому провести всю відпустку в готелі все одно не вдасться.

Насамперед варто відправитися в столицю Стамбул. Тут головною визначною пам'яткою вважається Собор Святої Софії. Він, храм, найяскравіший представник архітектури часів розквіту Візантійської імперії. Зводився собор з цегли. Зате обробка складається з дорогоцінних матеріалів: слонова кістка, різні мінерали, золото, срібло.

Палац Топкапи, головна султанська резиденція, що служила королівським династіям протягом чотирьох століть. Ворота щастя, Тронний зал, Павільйон Святий мантії, Бібліотека Ахмеда другого - по музею можна ходити цілий день, захоплюючись його внутрішнім оздобленням й представленими для огляду експозиціями.

Мечеті, вежі, храми, монастирі, стародавні руїни, гори, водоспади, морські розваги для любителів активного відпочинку - Туреччина - це різнобарв'я вражень і задоволень. Відпочинок тут - це феєрія щастя та радості.