Групу пористих бетонів відрізняє наявність в їх структурі пор, одержуваних в процесі спінювання бетону. Така властивість забезпечує меншу щільність матеріалу і низьку теплопровідність. Щільність матеріалу може бути різною і залежить від співвідношення бетону до продуктів, що дозволяє здійснюватися процесу його спучування. Основними з них є пісок з кварцу, вапно і пудра з алюмінію. Сюди ж можуть додаватися різні промислові відходи. Якщо вас цікавить газобетон ціна його доступна за посиланням.

Процес затвердіння отриманої маси має два способи, за рахунок яких газобетон розділяється на:

  • пінобетон, що має природний процес твердіння;
  • газобетон, який твердне в автоклавної печі, що нагріває матеріал до 184 С, і насичує його парою під тиском.

Готові газосиликатні блоки мають чіткі контури і різну форму:

  • гладку і пряму;
  • з паз-гребенем;
  • з кишенями, що полегшують захоплення блоку руками.

Залежно від щільності, що має амплітуду від 350 до 700 кг / куб, газосиликатні блоки з пористого бетону можуть служити для утеплення будівлі або зведення несучих і не несучих стін. Стіна з такого матеріалу виходить монолітною, так як точні розміри блоків дозволяють з'єднувати їх клейовою сумішшю і не вимагає вирівнювання, що прискорює роботи і дозволяє відразу накладати облицювальну плитку.

Матеріал, як і дерево, прекрасно піддається обробці

Його можна різати і стругати, надаючи будь-яку форму, прокладати штроби. Мікроклімат в будинку з таких блоків так само схожий з дерев'яним - матеріал «дихає», і крім того, регулює вологість повітря всередині приміщень. Висока теплоаккумуляція блоків захищає приміщення від стрибків температур.

Але на відміну від дерева, такий матеріал має відмінні вогнетривкі властивості - він не горить, а в разі пожежі - не виділяє токсичних речовин. Матеріал екологічно чистий, не схильний до гниття або утворення цвілі. Має хороші звукопоглинальні властивості внаслідок своєї пористої структури. Капілярно-пориста будова блоків відрізняється високою морозостійкістю, що дозволяє використовувати їх для будівництва будинків в умовах холодного клімату.

Зведені стіни з газобетонних блоків значно знижують навантаження на фундамент. Співвідношення щільності і міцності такого матеріалу добре поєднуються при зведенні будинків висотою до 20 метрів, при цьому додаткове їх утеплення не потрібно. Наявність прекрасних технологічних характеристик, проте, робить конструкцію споруди, що зводиться менш витратною.