літній табір

Психологи впевнені, що дітям корисно відпочивати без нагляду батьків. Кожній дитині від 8 до 10 років необхідний такий відпочинок. Для батьків головне - вибрати хороший табір.

А який табір вважати хорошим?

Для правильного вибору потрібно прислухатися до побажань дитини, і, звичайно, до відгуків батьків, діти яких побували в таборі. Важливо дізнатися про харчування та умови проживання в таборі. Ви можемо звернути увагу на Astor School - найкращий літній табір в Ірпіні та Білогородці. А вартість складатиме всього 5500 гривень за зміну (10 днів) або 600 гривень на добу. Ви також можете вибрати табір з освоєнням іноземної мови або зі спортивним ухилом.

Не всі батьки хочуть відправляти дітей далеко від будинку. Можна вибрати табір поблизу вашого міста, щоб частіше відвідувати його або забрати додому, в разі хвороби

Перед відправкою в табір потрібно зібрати необхідні документи: медичну довідку з інформацією про щеплення, перенесені захворювання і т.д. Отримують цю довідку в дитячій поліклініці. При наявності в таборі басейну можуть знадобитися додаткові аналізи. І, швидше за все, вас попросять надати довідку для відвідування басейну. До речі, в цьому випадку вам буде найзручніше замовити довідку в басейн з доставкою додому, що позбавить вас від марної трати часу.

Якщо їдете в іншу країну, потрібно оформити на дитину медичну страховку і згоду батьків на виїзд, завірену у нотаріуса

Вартість путівки в табір іноді включає в себе цільові витрати, про це можна дізнатися при купівлі путівки і відразу оплатити. Але все одно дитині можуть знадобитися гроші (на кишенькові витрати, для поїздок і екскурсій). Скільки грошей йому давати, залежить від віку і країни перебування.

Якщо цінні речі, такі як документи, мобільний телефон, прикраси, годинник дитина не здала на зберігання керівнику, то вона сама несе за них відповідальність. Батьки повинні заздалегідь подбати, щоб все цінне було здано керівнику. Іноді дітям заборонено привозити мобільні телефони, для зв'язку використовується телефон табору. Батьки завжди можуть зателефонувати, а керівник повинен мати телефони батьків для екстрених випадків.

Батьки повинні знати, що навіть товариським і активним дітям потрібен час для адаптації в таборі. На це йде 5-7 днів. Якщо ваша дитина після цього терміну проситься додому, без сумнівів забирайте її, відпочити вона може і в наступному році.