Сучасні тенденції, що направлені на докорінну зміну відносин між Україною і країнами Європи, впливають на різні сфери життя. Стає дедалі актуальнішим питання перевезення різноманітного вантажу, в тому числі до Польщі. Таким бізнесом займаються зараз багато компаній. Серед них відповідальний перевізник, який є членом АСМАП, має достатній досвід на арені міжнародних вантажоперевезень – «Транс – Атлас».

Особливості міжнародних перевезень

Перевезення вантажів різної ваги, габаритів та кількості забезпечується завдяки великої кількості різноманітних транспортних засобів. Згідно зі встановленими правиламиусі автомобілі повинні мати відповідність спеціальним стандартам – Євро-4, -5.

Парки логістичних компаній мають складатися з напівпричепів, або євро фур, як їх ще називають, тентів-автозчіпок, вантажних автомобілів тентів. До послуг клієнтів повинні бутина вибір автомобілі-рефрижератори, буси-рефрижератори, напівпричепи-рефрижератори. Для задоволення потреб якнайбільшої кількості клієнтів вони можуть скористатися послугами мікроавтобусів, тобто малотоннажних автівок.

Всі міжнародні наземні перевезення поділяються на два види: прямі і мультимодальні. У першому випадку, використовується один вид вантажівок, другий вид має на увазі одночасне застосування відразу декількох видів транспортних засобів.

Правова основа міжнародного перевезення вантажу буде прямо залежати від обраного виду транспортного засобу. Для автомобільних перевезень в Польщу або іншу країну в обов'язковому порядку розробляються, впроваджуються і підтримуються спеціальні правила руху на дорогах. Мета цих правил - більш зручне пересування вантажних фур, підвищення рівня безпеки обстановки на трасах міжнародного значення.

Регламентування будь-яких вантажоперевезень через кордон здійснюється за допомогою договору міжнародного перевезення.Крім того, країною, яка відповідає за перевезення вантажу, встановлюються свої правила для митного оформлення і розмір держмита. Персонал логістичної компанії повинен складатися із співробітників відповідної кваліфікації. Це забезпечить гарантію якості будь-яких перевезень.