Мабуть більшість українок з приходом нового сезону дістають теплі речі з шафи та міркують купувати нову куртку чи вистачить і старої проходити декілька місяців. Адже вибір теплого верхнього одягу це непроста та важлива задача. Від якості придбаної куртки перш за все залежить здоров’я жінки. Зимова погода в нашій країні майже не радує теплими днями, натомість більшу частину січня та лютого спостерігаються хуртовини та морози. Тому, аби ви могли легко обирати жіночі зимові куртки, ми підготували вам декілька порад.

Обираємо фасон та модель

Сучасна мода пропонує велику кількість різноманітних моделей та фасонів. Ми обрали для вас найтрендовіші:

  • Куртка-пуховик. Це легкий і в той же час дуже практичний варіант зимової куртки. Вона м’яка та не сковує рухи. Цьогоріч дизайнері пропонують пуховики насичених та глибоких кольорів розміру оверсайз та довжиною до середини гомілки.

  • Пілот. Така курточка отримала назва завдяки схожості з верхнім одягом пілотів 60-70 років. Вона не довга, прилягає до талії, а в якості утеплювача виступає овчина. Такий варіант сподобається жінкам водіям, оскільки не обмежує рухів та добре зігріває водночас.

  • Парка. Ці довгі та теплі куртки стали популярними всього декілька років тому. Вони добре пасують до стилю кежуал та забезпечують надійний захист від холодного вітру. Придбати таку можна в Інтернет-магазині bolf.ua. Тут представлено куртки, жіночі спортивні костюми та інший якісний одяг.

  • Куртка з хутром. Такий варіант може бути виготовлений зі шкіри чи синтетичних матеріалів й оздоблений штучним чи натуральним хутром. До речі, до великої радості захисників природи, штучне хутро поступово стає популярнішим ніж натуральне. Тому сміливо купуйте куртку з синтетичним оздобленням.

Матеріал та наповнювач

Сучасний зимовий одяг виготовляють з наступних матеріалів:

  • Нейлон чи поліестер. Переваги: міцний, не пропускає вітер та дуже швидко висихає. Недоліки: погано забезпечує вентиляцію та електризується.

  • Бавовна. Переваги: не викликає алергії, приємна на дотик та добре пропускає повітря. Недоліки: швидко всотує вологу та промокає, погано захищає від вітру.

  • Мікрофібра. Переваги: забезпечує добру вентиляцію, не пропускає вологу та добре захищає від вітру. Недоліки: електризується та дорого коштує.

  • Водостійка тканина. Ефект захисту від вологи досягають шляхом обробки тканини спеціальними речовинами. Переваги: в такій куртці ви не змокнете під дощем без парасольки. Недоліки: погано пропускає повітря та з часом потрібно оновлювати покриття.

  • Мембрана. Переваги: Не пропускає воду та захищає від вітру, не створює парникового ефекту. Недоліки: потребує додаткового використання флісової підкладки та термобілизни.

Що стосується наповнювача, то вдалим вибором будуть тінсулейт чи холофайбер.

Тінсулей дорого коштує, проте він легкий, дуже теплий, не пропускає вологу та «дихає», а холофайбер не викликає алергії, зносостійкий проте не підходить для дуже низьких температур.