Всі будівельні об'єкти з часом старішають і вимагають знесення, щоб звільнити місце для нових будівель. Це одна з причин проведення демонтажних робіт. Однак, крім фізичного зносу будівель є і інші причини, що вимагають проведення повного або часткового демонтажу. Наприклад, експлуатація об'єкта стає неможливою через дефекти несучих конструкцій, викликаних природними явищами або діями людини.

Ще однією причиною для демонтажу може стати бажання власника будівлі, який вирішив побудувати на місці старого будинку новий. У будь-якому з подібних випадків проводяться демонтажні роботи львів, що дозволяють звільнити місце для появи чогось нового. Природно, подібні роботи повинні виконуватися виключно професіоналами за допомогою спеціального технічного оснащення.

У чому полягають демонтажні роботи?

Львів - місто старе, тому багато будинків потребують реконструкції або навіть знесення. В умовах щільної забудови демонтажні роботи проводити непросто, оскільки цей процес може привести до пошкодження діючих комунікацій і інших об'єктів або травмування людей. Щоб цього не сталося, в особливо відповідальних випадках складається проектна документація, в якій чітко прописано, як і які дії можуть виконуватися на даному об'єкті.

Особливої ретельності і акуратності вимагає розбирання будівлі, коли потрібно здійснити її реконструкцію або перепланування. Тут важливо не порушити нічого зайвого, включаючи комунікації або особливо цінні елементи. Природно, в цьому випадку доведеться відмовитися від такого бюджетного варіанту як знесення, замінивши його на більш дороге розбирання.

У міських умовах знесення майже не використовується, оскільки воно виконується механічними або навіть піротехнічними методами. Навколо будинку що зноситься обов'язково має бути присутня так звана буферна зона. У ній не повинно бути інженерних комунікацій або інших споруд. Ще однією статтею витрат при такому вигляді демонтажу є розбирання, сортування та вивезення будівельного сміття. Що ж стосується розбирання, найчастіше це єдиний прийнятний спосіб демонтажу конструкцій в міських умовах.